nap
óra
perc
másodperc

Részvételi feltétel igazolása

Közzétéve:

A jelenleg hatályos járványügyi kormányrendelet értelmében az 500 fő fölötti létszámú sportfesztiválokon, így a Wizz Air Budapest Félmaratonon is az alábbi feltételek valamelyikének teljesülése esetén lehetséges a részvétel:

 - a COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal
 - fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazolvánnyal
 - a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló
 - koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy

A fentieket a részvételhez ellenőriznünk szükséges, ezért a 36. Wizz Air Budapest Félmaratonra a rajtszámát csak az a személy veheti át, aki a rajtszámátvételkor igazolja személyazonosságát és fenti feltételek teljesülésének valamelyikét.

Ez a következőképpen történhet:

  1. Védettségi igazolvány és az azon szereplő arcképes igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) együttes bemutatása
  2. Uniós digitális COVID igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) együttes bemutatása
  3. Digitális védettségi igazolvány (EESZT applikáció) és arcképes igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) együttes bemutatása.
    A verseny helyszínén nem minden rajtszámkiadó helynél tudjuk ellenőrizni a QR kódot, kérjük figyeld a táblákat, hogy a megfelelő asztalt válaszd!
  4. Érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező igazolt sportolók esetében a sportorvosi igazolás és sportszervezeti regisztrációs igazolás (pl, tagsági könyv, kék könyv, plasztikkártya, stb.) együttes bemutatása.
    Digitális adatbázisok ellenőrzésére nincs lehetőségünk, a felhőbe feltöltött orvosi- és egyéb igazolásokat nem tudjuk megnézni, ezért kérjük, hogy a fenti dokumentumokat kinyomtatva (vagy telefonra letöltve) hozd magaddal!
  5. 18 évnél fiatalabb résztvevők esetén az őt kísérő felnőtt védettségi igazolásának bemutatása (a fenti pontokban felsoroltak közül valamelyik).

FIGYELEM!

- Váltók esetében a rajtszámot csak akkor adjuk ki, ha az átvevő a csapat minden tagjának védettségét igazolni tudja a fentiek alapján. Ehhez megfelelő a csapattagok védettségi és személyi igazoló dokumentumainak fénymásolata.
- Ha egy futótársad rajtszámát is át szeretnéd venni, kérjük hozd magaddal a védettségét és személyazonosságát igazoló dokumentumok másolatát. 

Köszönjük az együttműködést!