nap
óra
perc
másodperc

ÚJRA DÜBÖRÖG A FUTÓTURIZMUS, 94 NEMZET FUTÓI A RAJTNÁL, ISMÉT 10 000 NEVEZŐ A 38. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATONON

Közzétéve:

A hétvégén kerül megrendezésre az ország legnagyobb és legnépszerűbb félmaratonja a 38. Wizz Air Budapest Félmaraton. Megmozdul az ország, sőt a világ egy része is gyönyörű fővárosunkban fut Európa egyik legszebb félmaratoni útvonalán.

A futóesemények létszáma lassan, de folyamatosan zárkózik fel a COVID előtti részvételhez. Az elnevezők száma a budapesti futóősz első nagy eseményén, a
38. Wizz Air Budapest Félmaraton 4 különböző távján ismét meghaladta a 10 000 főt.

Az esemény királytávjára a 21,1 kilométeres egyéni félmaratonra 6 300 futó nevezett, közülük 1 170 fő első félmaratonjának teljesítésére készül. Ezen a távon minden 4. induló külföldi futó lesz.

Újra dübörög a nemzetközi futóturizmus, eddig 2 100 külföldi nevezés érkezett 94 országból. Ez a nagyságrend már nagyon közelít a COVID előtti csúcsokhoz.Legtöbben Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, Lengyelországból, Csehországból és Izraelből jelentkeztek.

Özönlenek a hazai futóturisták is, a hazai nevezők 60 %-a 750 magyar településről érkezik.

„ A COVID után jelentősen növekszik a hazai futókedv és lendületbe jött a nemzetközi futóturizmus.” – mondta Kocsis Árpád, Magyarország kedvenc félmaratonjának a versenyigazgatója. „Újra sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel 10%-a jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. Visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével bíztatjuk a futókat és szórakoztatjuk a nézőket.” – tette hozzá Kocsis Árpád.

Az aktív életmód feltétlen híveiként örömmel látjuk, hogy a Wizz Air Budapest Félmaratonnak köszönhetően az esemény idején megtelik a város lelkes profi és amatőr futókkal, akik sokszor a világ másik feléből érkeznek, hogy ebben a csodás városban teljesíthessék a kitűzött távot. Természetesen a Wizz Air munkatársai sem hiányozhatnak majd a rajtvonalról, hiszen mi magunk sem szeretnénk kimaradni ebből a magával ragadó élményből.” – nyilatkozta Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója.

A rajt és a célterület a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét.